• Benoeming trainer Vrouwen 1 seizoen 2024/2025

  ZZC’20 stelt Abdulrahman (Abed) Alsheikh aan als trainer voor het eerste team van de vrouwenafdeling. De verbintenis geldt voor het seizoen 2024/2025 waarbij jaarlijks wordt bekeken of verlenging gewenst is en onder welke voorwaarden.

  Abed was in Syrië profvoetballer op het hoogste niveau. Vijf jaar geleden vluchtte hij naar Nederland en heeft zich heel snel onze taal snel eigen gemaakt. Een blessure maakt het voor hem onmogelijk zijn carrière als speler voort te zetten, vandaar dat hij zicht richt op het coachen en trainen. In Nederland volgde hij al de cursus jeugdvoetbalcoach en is hij in afwachting om de cursus voetbalcoach junioren af te ronden. Om daarna direct met de cursus Voetbalcoach 2 van start te gaan.

  Met Abed haalt ZZC’20 een beginnend trainer binnen, die kan bogen op een ruime technische en tactische kennis vanuit zijn ervaring als speler. Hij ziet het trainen van de Vrouwen 1 als een goed vervolg op zijn eerste ervaringen als trainer in het vrouwenvoetbal.

  Abed noemt zichzelf gemotiveerd, enthousiast, serieus en streng wanneer dat moet. “Zo ben ik ook opgevoed als profspeler in Syrie. Daardoor heb ik veel kennis over voetbal, technieken, tactieken etc. Ik heb heel veel zin dit in de praktijk te gebruiken op het goede niveau van ZZC’20 Vrouwen 1.”

  In de gesprekken die ZZC’20 met hem voerde kwamen deze kenmerken duidelijk naar voren en daarmee past hij prima in de ambitie die de vrouwenafdeling van de vereniging uitdraagt.

  Wij wensen Abed een plezierige en succesvolle periode als trainer/coach bij ZZC’20.

  (Henk Wassink, coördinator ZZC’20 Vrouwen)