• De Paasberg-1 - ZZC'20-1

    Na een voorbereiding met wisselende resultaten waarbij een aantal spelers van de zondag zijn toegevoegd aan de selectie en sinds lange tijd ook weer een ronde verder zijn in de beker. Staat voor ons de 1ste competitiewedstrijd op het programma, De Paasberg heeft een goede voorbereiding gehad en als we "de gelderlander" moeten geloven behoort de Paasberg dit seizoen tot de titelkandidaten. ZZC'20 is deze dag bijna compleet met nog een enkele geblesseerde speler die hopelijk snel kunnen aansluiten.

    De eerste helft beginnen we op een nat veld doordat er voor de wedstrijd een beste bui regen over kwam, het eerste half uur gaat redelijk gelijk op waarbij het opvalt dat de Paasberg veelvuldig de lange bal hanteert om hun 2 gevaarlijke voorhoedespelers in stelling te brengen. In de 32 ste minuut valt het 1ste doelpunt voor de Paasberg, de bal wordt weer naar hun voorhoedespeler gegeven, deze keer staat hij alleen ruim buitenspel waardoor onze verdediging hem laat lopen maar de scheidsrechter neemt het vlagsignaal niet over en laat doorgaan waardoor we met 0 -1 achter komen, een zeer vreemde actie van de scheidsrechter. 5 minuten later maken we alsnog de op dat moment verdiende gelijkmaker, Niels weet goed door te gaan binnen het 16 meter gebied en schiet met een puntertje de 1-1 binnen.  Jeffrey weet kort daarna nog de lat te raken na een mooi geplaatst schot. Toch valt net voor rust de 2-1 voor de Paasberg, na slordig balverlies op het middenveld worden we in de omschakeling uitgespeeld.

    De 2de helft komt de Paasberg scherper uit de kleedkamer, waarbij de speler van de Paasberg al vrij snel zijn hattrick compleet kan maken en op 3-1 komt. Daarna houdt Sjoerd ons op de been door een aantal goede reddingen, in de 70 ste minuut begaat een speler van de Paasberg een overtreding op Robin waarbij van achteren vol op de achillespees wordt geraakt, dit betekent einde wedstrijd voor Robin. Frank komt voor Robin in het veld en weet de toegekende vrije trap fantastisch binnen te schieten 3-2. Hierna gaan we op zoek naar de gelijkmaker en zijn er dichtbij, langs de zijlijn merk je dat de spanning terug is waarbij zelfs de trainer van de Paasberg een 2de bal in het veld gooit om het spel van ZZC'20 probeert te ontregelen, uiteindelijk wil de bal er niet in waardoor we de 1ste competitiewedstrijd met 3-2 verliezen.

    Een gelijkspel had er zeker ingezeten, qua veldspel was ZZC'20 deze dag de betere maar door de individuele kwaliteiten van de Paasberg voorin werd het verschil gemaakt. En mede door een onbegrijpelijke buitenspelgoal gaat deze wedstrijd voor ons verloren. Zaterdag komt Brummen in Zelhem op bezoek, Brummen heeft de 1ste competitiewedstrijd ruim gewonnen dus het belooft een interessant duel te worden. Tot zaterdag allemaal.