• Drie op een rij voor zaterdag 3

  Drie op een rij voor zaterdag-3

  Onder het genot van een prettig najaarszonnetje trokken wij naar vv Doetinchem. Qua afstand voor het klimaat gezien zeer prima.
  Siemen had voordat de bal ging rollen de spieren al warm, want hij moest zich als een Hans Kazan zien te wurmen op de achterbank doordat Jacob en Roel de voorste stoelen bezet hadden.

  Op het complex van Doetinchem traden we aan met de volgende elf: Henkjan, Robbin, Roel, Luimes, Jacob, Thom, Dirk, Wisse, Siemen, Rob en Beef. Wissels: Paul, Coen, Hennie, Dirkjan. Dit onder leiding van Nip en Wouter. Langs de lijn liepen veel mensen met uitingen van betaald voetbalclubs als De Graafschap en AZ, hetgeen deze middag hopelijk niet voor teveel spanning zou zorgen.

  Om 12.30 was daar de aftrap op het bekende kunstgrasveld van de Doetinchemmers. De tegenstander verschilde niet heel veel ten opzichte van vorig jaar, dus het was bekend dat ze vooral op technisch gebied over vaardigheden beschikte die bij menigeen nog ontdekt moesten worden. Dat maakte dat wij andere vaardigheden diende aan te spreken, zoals het fysieke. Na een afwachtende openingsfase kwam ZZC’20 steeds beter in het spel en na dertig minuten spelen zelfs op een verdiende 0-1 voorsprong. Doetinchem was op een speldenprikje na niet gevaarlijk terwijl wij via onder meer Beef al enkele grote kansen mochten noteren. De 0-1 kwam van de voeten van Rob die werd bediend na een vlot lopende combinatie tussen Thom en Wisse. Dat Rob deze goal maakte was niet in de lijn der verwachting, want zoals hij zelf al zei had hij nog geen enkele bal goed geraakt deze middag.

  Voor rust was er nog de kans om op 0-2 te komen, maar een overtalsituatie van 4 versus 2 werd niet goed uitgespeeld. Hierop werd er gerust zonder thee of ranja. Aandachtspunt voor de vereniging, waarbij ZZC’20 trachtte zich niet van de wijs te laten brengen door deze koude oorlogstactiek.

  Voor Thom bracht de wedstrijd extra spanning mee, want zo vlak voor de kerstdagen stonden daar opeens zijn vriendin en schoonvader langs te lijn te loeren naar zijn verrichtingen. Om te laten zien dat hij ook bij zijn vriendin, die keepster is, voetbal kijkt besloot hij de bal in eigen zestien te klemmen om zijn opgedane ervaring te delen. Hetgeen werd niet gewaardeerd door de scheidsrechter die een penalty gaf, die overigens feilloos werd benut; 1-1. Zo is er in ieder geval gespreksstof tijdens het kerstdiner voor Thom.

  Ondertussen voerde Doetinchem de druk op en kwam ZZC er niet vaak meer uit, waardoor een goal in de lucht hing. Plots leek dit anders te verlopen en dat ZZC’20 op voorsprong zou komen. De keeper liet een bal los en Coen was er als de kippen bij om de bal erin te tikken, echter werd deze afgekeurd doordat de keeper zijn bal alweer op de hand had. Ook zo’n spelregel die hopelijk onze scheidsrechter van volgende week kent.

  De keeper van Doetinchem kon zich wel vinden in deze overtreding, echter was hij nog niet helemaal klaar met Coen, want hij stormde op hem af om hem fysiek aan te vallen. Gelukkig waren daar enkele teamgenoten die hem tegenhielden en hem ervan overtuigde dat dit toch niet zo’n verstandig plan was. Hierbij signaleerde Wisse een opvallend patroon van Coen bij zulke situaties en kwam Wisse zelfs met een citaat van Peter R. de Vries op de proppen die ik u niet wil onthouden. “Als iets één keer gebeurt is dat een incident. Als het in korte tijd twee keer plaatsvindt is dat heel toevallig. Als het drie keer gebeurd is er sprake van een patroon en als een vierde geval vrijwel identiek is dan is dat ronduit verdacht.” Aan de lezer om zelf zijn oordeel hierover te geven.

  Enfin, de stand bleef gelijk tot een kleine tien minuten voor tijd. Na het bekende getik en gepriegel met de bal kon de spits vanaf rand zestien de bal in de hoek deponeren; 2-1. ZZC zocht daarna nog massaal de aanval maar het mocht niet baten. Ondanks het derde verlies op rij bood het getoonde spel toch aanknopingspunten voor de aankomende weken. Waar de beleving en inzet vorige twee wedstrijden nog te wensen overliet was dit er vandaag wel. Volgende week komt Concordia Wehl op bezoek, aanvang 13.00 sportpark Pluimerskamp.