• Fotoalbum Seizoen 23/24

  • 4-11-2023: ZZC'20 1 weet JVC Cuijk te verrassen.

    Na een dinsdagavond training zonder de geblesseerde keepers gaat Rick Klumper op goal staan tijdens de afrondingsvorm. Later in dit verslag lezen jullie dat dit goed van pas gaat komen. Zaterdag 4 november spelen we op een erg verouderd kunstgrasveld tegen JVC Cuijk, JVC is de competitie goed begonnen en ZZC’20 heeft nog wat recht te zetten na de teleurstellende nederlaag van vorige week.

    Dat er wat recht te zetten was door ZZC'20 was in de 1ste helft niet te zien. Het was vooral JVC dat gemakkelijk combineerde en via 3 standaard situaties dicht bij de openingstreffer waren. Een kopbal via de lat en 2 kopballen die net naast gaan komt ZZC'20 goed weg. De op dat moment verdiende voorsprong komt er alsnog voor JVC een voorzet vanaf hun rechterkant wordt eenvoudig binnen geschoten. ZZC'20 is onrustig en slordig in balbezit en mag van geluk spreken dat ze maar met 1-0 achterstand de rust ingaan.

    In de rust probeert Henry Golstein met enkele veranderingen en omzettingen beter voor de dag te komen. Het is in de 2de helft nog wel JVC dat het betere van het spel heeft, maar ZZC'20 blijft met zijn allen hard werken en in de 60ste minuut valt dan alsnog de gelijkmaker. Niels weet goed door te zetten en krijgt de bal bij Haiko waarbij Haiko met links onhoudbaar binnenschiet. Hierna is er toch wat paniek bij JVC en ZZC'20 hard blijft werken en via de ingebrachte wissels zelfs op voorsprong komt. Noud Bannink weet een afvallende bal fantastisch binnen te schieten en komt ZZC'20 op een 1-2 voorsprong. Daarna gaat JVC vol op de aanval en weten we zelfs bijna op 1-3 te komen, na een omschakel moment weet Robin de bal bij Jeroen te krijgen maar helaas gaat deze inzet net naast. Niet veel later kan Ivan niet verder door een botsing met een andere speler, omdat ZZC'20 door hun wissels heen zijn moet er een veldspeler opgeofferd worden om de keepershandschoenen aan te gaan doen. Laten we nou van de week in dezelfde situatie geweest zijn tijdens de dinsdagavond training.......... Rick Klumper gaat in de goal staan en de daaropvolgende minuten kunnen wel uit een geschreven jongensboek komen........met 10 man verder voor de laatste 4 minuten en een 1-2 voorsprong tegen een op de gelijkmaker jagend JVC Cuijk. Dan komt het moment...... JVC komt in de laatste seconde alleen voor Rick Klumper te staan, heel ZZC'20 denkt dat de 2-2 gaat vallen, maar met een katachtige reflex weet onze gelegenheidskeeper de bal tegen te houden, fantastische redding. De ontlading is groot als kort hierna de scheidsrechter affluit.

    Een overwinning kan op een goed moment komen, maar deze komt op een heel goed moment, volgende week zijn wij vrij en kunnen we extra lang nagenieten van deze merkwaardige middag. Uiterst effectief was ZZC'20 deze middag, JVC de betere partij qua veldspel maar ZZC'20 de betere in de afronding.