• Gendringen overklast zaterdag 3 op druilerige middag

  Na drie overwinningen op rij, hetgeen door de grote leider wordt aangeduid als een goede reeks, mocht ZZC aantreden tegen Gendringen. De voorafgaande week werd de wedstrijd al serieus voorbeschouwd. Zo hadden enkele spelers al gekeken naar de tegenstander die tegen het 4e aantrad een week geleden en werden de spelers van Gendringen op de sociale kanalen geanalyseerd. Aan enthousiasme geen gebrek, hopelijk zou door alle randzaken het eigen spel niet op de achtergrond verdwijnen.. Op naar de wedstrijd!

  Na een matige warming-up op deze druilerige dag traden de volgende spelers van ZZC aan: HJ, Vos, Biggie, Hennie, Menno, Arjan, Bert, Luimes, Kuenen, Harm en Beeftink. Op de bank begonnen Siemen, Roel, Hobelman met Barink als coach langs de lijn.

  De wedstrijd zelf begon ZZC redelijk, over en weer ontstonden wat kansen in het eerste half uur. ZZC mocht hier na enkele pogingen als eerst van profiteren met een schot van Kuenen waarbij de bal onderweg nog een tegenstander schampte en vervolgens in het netje belandde: 0-1. Kort daarna stormde Menno vanuit het middenveld op, passeerde enkele tegenstanders en tekende voor de 0-2 door de bal bekeken in de hoek te plaatsen. Tot dusver geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat scheidsrechter twee dubieuze momenten binnen de 16 meter van ZZC door de vingers zag (of helemaal niet zag). Zowel Arjan als Vos werkte iets te gretig de tegenstander naar de grond, maar gelukkig zag de scheids er geen penalty in. Overigens niets ten nadele van beide spelers, aan fanatisme en inzet was bij hen geen gebrek. Voor de beeldvorming: de tegenstander van Vos liet zich bij ieder tikje vallen (vooral uitgedeeld door deze twee) waarbij werd opgemerkt dat hij beter niet aan een contactsport kon meedoen. Deze tegenstander was maar wat blij toen Vos gewisseld werd en merkte op dat Vos alles neerhaalde wat bewoog.

  Wat betreft het verdere verloop gebeurde er na een half uur iets dat achteraf een mokerslag bleek voor ZZC. Bert werd door zijn tegenstander naar de grond gewerkt, waarna over en weer wat discussie ontstond. In zijn ergenis gaf Bert de man nog een tikje na, hetgeen dan net wel weer door de scheids werd opgemerkt. Een gele kaart met een tijdstraf van 10 minuten volgde. In deze 10 minuten ging het snel mis. Doordat ZZC moest inzakken en verslapte, kregen de aanvallers van Gendringen ruim baan. Na een overtreding op een meter of 20 van de goal, nam HJ ruim de tijd om een muur neer te zetten. Dit duurde net wat te lang, waardoor de tegenstander zijn kans schoon zag om te schieten nu de keeper niet goed gepositioneerd stond. De scheids had nog niet gefloten voor de vrije trap, maar blijkbaar is dat ook niet nodig bij een directe vrije trap. Daar stonden we mooi te kijken, 1-2. Nog geen paar minuten later viel de 2-2. Een aanvaller van Gendringen mocht ver doorlopen en schoot van een korte afstand raak. ZZC was de controle kwijt en kon niet goed omgaan met deze eerste tegenslagen in de competitie. Er werd na de 2-2 gezeurd op alles en iedereen, terwijl we dit toch echt aan onszelf te danken hadden. Tot overmaat van ramp viel de 3-2 vlak voor rust. Een aanvaller van Gendringen bleek wederom lastig af te stoppen en kon vanuit de zijkant van het veld de bal in de verre hoek schieten.

  In de rust kreeg iedereen even (terecht) op zijn flikker van Menno. ZZC was te chaotisch in het spel en iedereen was met allerlei zaken bezig die zich in het veld afspeelden, behalve met zijn eigen spel.

  Na dit kwartier in de kleedkamer was ZZC weer op scherp gezet en was het tijd voor verandering. Met weer 11 man en enkele wissels begon ZZC gecontroleerder aan de tweede helft, waardoor wat meer balbezit ontstond. Het laatste halfuur moest er geforceerd worden in een poging om tot een goed resultaat te komen, aldus de leiding van ZZC. Er werd ingezet op de aanval, want ja aanval is de beste verdediging natuurlijk. Deze tactische wijziging zorgde inderdaad voor meer dreiging en er ontstonden de nodige kansen voor ZZC. Helaas vielen hierdoor ook ruimtes achterin, waar Gendringen van kon profiteren, 4-2. Toen Hobelman kort daarna de bal verkeerd raakte die per toeval in de voeten van de tegenstander belandde, werd het 5-2. De aanvalspogingen van ZZC werden ook minder serieus, de ballen vlogen meermaals over het dak van het doel. Uiteindelijk maakte Gendringen uit een counter nog de 6-2, waarna het volgens de scheids mooi was geweest.

  De scheids waar ZZC de eerste helft nog geluk mee heeft gehad was overigens de tweede helft volledig bijgedraaid. Iedere inworp, dubieuze corner of dubieus vlagsignaal werd in het voordeel van Gendringen beslist. Niet dat het veel zou hebben veranderd, aangezien ZZC vooral van zichzelf heeft verloren deze dag. Na de aftocht naar de kleedkamer stond daar nog een letterlijke koude douche te wachten. Blijkbaar hebben ze bij Gendringen geen goedkoper gas uit Duitsland of worden de kolen niet meer geleverd.

  Afijn, volgende week een vrij weekend voor ZZC en tijd om weer te herpakken. Op 29 oktober zal ZZC weer thuis aantreden tegen Bergh 4, tot dan!