• J0-15-1 wordt 2de op het Talenten Toernooi district Oost, en plaatst zich voor het eindtoernooi!!

  Zondagmorgen 16 oktober 2022, even voor 8.00 uur in de ochtend.

  Terwijl de dauw langzaam optrekt en het zonnetje voorzichtig achter de wolken opkomt, verschijnen de talenten van ZZC 15-1 bij de Pol in Zelhem.

  Leenspeler Stijn van de J0-15-2 had nog wat kleine oogjes, vanwege een 50 jarige vader, maar de rest van de groep was fris en fruitig, en gingen met niet al te hoge verwachtingen op weg naar het talenten toernooi in Wageningen, kampioenschap district Oost.
  Het terrein van SKV, Sport Kweekt Vriendschap, ligt prachtig verscholen in de Wageningse bossen, Niet alleen kan je daar een balletje trappen, maar ook een golfballetje slaan, een potje Rugbyen, en zelfs een homerun maken, maar vandaag wordt er gevoetbald.

  Om half 10 begon het officiële programma, met het voorstellen van de deelnemende teams, tijdens het volkslied staan de boys een beetje onwennig om zich heen te kijken, tja, wat doe je dan zoal…

  De eerste wedstrijd is tegen zwart-wit uit Harderwijk, een hoofdklasser, we spelen op echt gras zoals de Achterhoekse boys dat graag doen, we beginnen goed, maar door een corner komen we toch wat tegen de verhouding in, op achterstand, door een corner welke er in 2 instanties in vliegt. Na de korte rust trekken we opnieuw ten aanval, het is Giel die handig doorkopt op Mees, die op zijn beurt Daan lanceert, die koelbloedig afrond. Yes 1-1! Erop en erover nu, en het is Mees die de 2-1 scoort. De eerste punten zijn binnen, zijn er vandaag dan toch mogelijkheden?

  Tweede wedstrijd is tegen FC De Jeugd uit Ede wederom een hoofdklasser, een zeer lastige tegenstander, met veel technisch vaardige spelers, waar onze Achterhoekse boys het lastig mee hadden. Wedstrijd ging met 2-0 verloren, lang tijd om hierover te treuren was er niet. Onze coaches Robin en Jesse hadden de taak om de boys weer scherp te krijgen, want de volgende tegenstander diende zich alweer aan.

  Derde en laatste wedstrijd in de poule was tegen Driel. Ook zij spelen in de hoofdklasse. Wedstrijd wederom om gewoon gras. Wedstrijd gaat gelijk op, maar ZZC combineert wat beter, en dit resulteert in een mooie aanval over wel 15 schijven, waarbij onze andere gastspeler Tijn, uiteindelijk afdrukt!! 1-0. Maar Driel geeft niet op en dwingt onze verdedigers Sil, Jibbe, Ryan, en Gijs tot het uiterste, het is onze topkeeper Sven die ons met een wereld redding in de wedstrijd houd.

  Ja, meneer van Gaal, ik denk dat het keepersprobleem bij Oranje wel eens snel voorbij kan zijn… Toch scoort Driel de 1-1, Stijn glijd weg op het gladde veld waardoor Wessel en Ryan in ondertal komen, en hard wordt ingeschoten. ZZC geeft niet op, en in blessure tijd is het Tijn die de bal prima voor de goal slingert, en het is Mees die met een uiterste precisie binnen kopt, 2-1 een sensatie hangt in de lucht.


  Met 2 gewonnen wedstijden zouden we zo maar eens door kunnen zijn, indien de uitslag op het andere veld gunstig uitvalt, en zo geschiede, met 6 punten zijn we zomaar poule winnaar!!

  Op naar de halve finale, tegen het thuisteam SKV, en we speelden niet alleen tegen 11 jongens, maar ook tegen een scheids, elke actie waar twijfel mogelijk was, werd in het voordeel van de thuis spelende ploeg beslist, maar we lieten ons niet beïnvloeden, en bleven goed voetballen.

  Ruststand 0-0. Na de rust trekken we wat meer ten aanval, het middenveld met Ivo, Kamiel en Mees neemt meer initiatief, en het is Mees die in een eerste aanval nog net voorlang schiet. Daarna is het Daan op de brommer, die de linksback zijn hielen laat zien, en haarscherp voorzet, en het is Mathijs die de bal hard en onhoudbaar in het dak van doel schiet. Prima spitsen goal!! Zou het dan toch? De finale komt nu toch wel serieus dicht bij!! Wedstrijd kabbelt voort zonder grote kansen, volledig onder controle. Vlak voor tijd krijgen we nog een corner, Hidde legt de bal panklaar bij Tijn op het hoofd, welke prima richting de verre hoek kopt, en het is Giel de deze bal als een soort tweetrapraket binnen kopt. Yes 2-0 wedstrijd gespeeld, op naar de finale!! Door deze finale plaats zijn we automatisch geplaatst voor het eind toernooi in Juni in Alkmaar!!

  De andere halve finale is een wedstrijd tussen Fc De Jeugd en onze vrienden uit Doetinchem Viod. Het zou zomaar een volledig Achterhoekse finale kunnen worden, tussen Viod en ZZC. Hoe mooi zou het zijn dat beide clubs zich zouden plaatsen voor het eind toernooi.

  Helaas lukte het Viod niet om deze, met kaarten ontsierde wedstrijd te winnen. Waardoor ZZC in de finale opnieuw tegen Fc De Jeugd kwam te spelen.

  De lange dag had inmiddels zijn tol geëist, want verschillende pijntjes dienden zich aan, en het was goed dat we 4 wissels hadden. Nu dus opnieuw tegen de gasten uit Ede, we hadden ons wat meer ingesteld op de tegenstander, en door een blessure van Ryan stond Tijn als laatste man opgesteld. Het werd een slijtageslag op het warme kunstgrasveld. De eerste helft was duidelijk voor ZZC, zonder echt grote kansen te krijgen. Tweede helft wordt het lastiger, verschillende jongens kregen last van kramp, en de wedstrijd eindigt zoals deze begon 0-0. Penalty’s moesten de beslissing brengen. En zoals de trainer al zei: Penalty’s zijn een loterij. ZZC trok aan het kortste eind, 4-3 helaas verloren. Maar een zeer verdienstelijke 2de plek, en wat nog misschien wel belangrijker is: plaatsing voor het eindtoernooi op 18 Juni 2023 in Alkmaar!!