• JO13-1 pakt 2de plek op NK

  Op zondag 27 juni werd het NK voor JO13 teams gespeeld op de velden van Jonge Kracht te Huissen, een landelijk toernooi, voor eerste klas, hoofdklasse en 2de divisie teams, dat normaliter vooraf gegaan word door voorrondes. Echter dit jaar is alles anders, voorrondes zijn er niet gespeeld, en dus werd er alleen een eindtoernooi georganiseerd, welke pas de laatste maanden, door gunstige coronaontwikkelingen, in de steigers is gezet, en niet onbelangrijk: er was weer publiek welkom!! Door loting werd ZZC'20 uitgenodigd om deel te nemen aan dit sterk bezette toernooi. Zonder al te hoge verwachtingen vertrokken onze boys richting Huissen.

  De eerste wedstrijd in onze poule, speelden we tegen AS’80 uit Almere, een club die competitie speelt in de 2de divisie, op papier een heel sterke tegenstander, echter de praktijk wees anders uit: met stevig mannelijk, maar goed combinerend spel werd de tegenstander met 4-0 opgerold door doelpunten van Mees, Tijn, Kamiel en Ryan B. Een goed begin, wat smaakt naar meer.

  2de Wedstrijd speelden onze boys tegen FCV Venlo, een hoofdklasser, zou ook een sterke tegenstander moeten zijn,  echter was het ZZC'20 die in de eerste helft kans op kans kregen, alleen wilde bal er gewoon niet in, 1 vrije trap van de tegenstander, welke hoog in doel vliegt, 0-1 achter, volledig tegen de verhouding in. In de korte rust zette onze topcoach even een paar dingen om, wat resulteerde in een glas harde hattrick van Giel, Giel had zelfs 4x kunnen scoren, alleen eindigde zijn “van Persie achtige” snoekduik net naast het doel, eindstand 3-1 winst.

  De laatste wedstijd in onze poule speelden we tegen Hoofddorp, ook weer een 2de divisie club,  deze hadden ook de eerste 2 wedstrijden gewonnen,  maar een gelijkspel zou genoeg zijn, om in de winnaars poule te komen, aangezien het doelsaldo van ZZC'20 beter was. Een goed team bleek al snel, met veel ‘voetbal’ erin, en niet geheel onterecht kwam Hoofddorp op voorsprong, na een peptalk van onze coach Robin, werd in de tweede helft uit een ander vaatje getapt, met een flinke portie Achterhoekse onverzettelijkheid en D’RAN voetbal, werden de jonge versies van Calvin Stengs, Ruud Gullit {en ja, er werd zelfs een Onanatje gespot}, werd Daan diep gestuurd, op de grote versnelling liep hij de hele verdediging eruit en scoorde koelbloedig, eindstand 1-1 genoeg om in de winnaarspoule te komen.

  Nog 2 wedstrijden te gaan, de halve finale spelen we tegen PVCV uit Vleuten, ook weer 2de divisie, maar daar schrikken onze boys inmiddels niet meer van, het spel golft op en neer, maar vlak voor de rust is daar Chiel als een duveltje uit doosje, om een voorzet van de zijkant binnen te werken, ruststand 1-0, maar deze is nog niet in de tas, dat was wel duidelijk! Maar al vrij snel na de rust kreeg Mees het op de heupen, welke was uitgeweken naar de links buiten positie, een lange rush, tot bijna op de achterlijn, de bal toch nog richting doel werkte, en via de lat het veld weer in stuiterde, waarna Daan de bal snoeihard binnen werkte, 2-0, wedstrijd in de tas, en ja, om er nog maar eens over te discussiëren, bij ZZC'20 spelen we gewoon aanvallend voetbal, 4-3-3!! Op naar de Finale!!!

  Tegen DIA,  uit de buurt van Breda, speelden onze boys de finale, het was een lange, warme dag, wat veel energie van de boys vergde, ze begonnen sterk, pakten de voorsprong door een doelpunt van Tijn, maar het duurde niet lang of het stond alweer gelijk, en je zag de energie weg vloeien bij onze boys, en de tegenstander had ook een poule wedstrijd minder gespeeld, en dat brak ZZC'20 op, een 2-tal grote “buffels” in het team van de tegenstander maakten het verschil, finale ging verloren met 1-5.

  Maar zo trots op deze boys, die zich kranig hebben geweerd in dit zeer sterke deelnemersveld.

  Een team dat zich ondanks geen competitievoetbal, zo goed heeft ontwikkeld. Wat dat betreft heeft de fusie dit {vrienden}team alleen maar goeds gebracht!