• JO17-1, Eindigt 2x als 2de in Hoofdklasse.

  We schreven het in september al: JO17-1 is een talentvolle groep die hard trainen om beter te worden.  Onder de bezielende leiding van onze toptrainer Marco en zijn assistent Diederik worden de trainingen met veel enthousiasme afgewerkt en zoals eerder gemeld vliegen de vonken eraf.

  Met veel vertrouwen begonnen we aan de eerste periode en schoten we als een raket uit de startblokken met een 9-1 overwinning op Dieren, daarop volgenden overwinningen op Ulftse Boys en Zutphen.

  In de laatste fase van deze competitie kregen we het toch wat lastiger, meer pijntjes en we scoorden minder gemakkelijk. Daardoor was er nog meer strijd nodig om de wedstrijden naar ons toe te trekken. We kregen het vooral lastiger tegen fysiek sterke ploegen. Dit waren ploegen met veel grote jongens, die waarschijnlijk allemaal tweedejaars spelers zijn. Terwijl ons team bestaat uit elf eerstejaars JO17 spelers en maar vier tweedejaars jongens. 

  Door een ongelukkige planning aan het eind van deze periode speelden we twee wedstrijden in drie dagen. Dit bleek toch een te grote aanslag op de fysieke toestand van de jongens. De wedstrijd tegen VVG op donderdagavond werd nog wel gewonnen, maar tegen een super gemotiveerd Viod werd de zaterdag erna verloren.                       

  De laatste wedstrijd speelden we om de poulewinst tegen Lochem, ook een zeer fysiek sterke ploeg. Voetballend waren we Lochem zeker de baas, maar als je zelf niet scoort, valt de goal aan de overkant en aldus geschiedde. 0-1 werd er verloren en daarmee was Lochem kampioen van deze eerste fase.

  Met veel vertrouwen begonnen we aan de 2e periode, echter minder frivool als de eerste periode, en we werden kampioen van de gelijke spelen, driemaal werd er gelijk gespeeld. Het blessurespook deed van zich spreken, waardoor we een aantal wedstrijden zeker niet in de sterkste opstelling konden starten of binnen een kwartier al meerdere malen moesten wisselen.

  Dat in deze competitie de ploegen bijzonder aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de uitslagen. Namelijk veel gelijke spelen en uitslagen met maar één doelpunt verschil. In 1 speelronde waren er zelfs uitsluitend gelijke spelen. Zo gebeurde het dat we met nog twee wedstrijden te spelen op een toch wel teleurstellende 5de plek bivakkeerden, maar de onderlinge verschillen waren klein.                

  Onze trainers hadden hun tactiek iets aangepast, iets minder druk naar voren, waardoor de ruimtes tussen de linies iets kleiner blijven. Daardoor zal de tegenstander sneller voor de lange bal kiezen, wat weer gemakkelijker te verdedigen is.                                                              

  Deze tactiek had effect, redelijk gemakkelijk werden de laatste wedstrijden tegen VVG en Zutphen gewonnen. Deze laatste wedstrijd was een van onze beste wedstrijden, waarin we een kwartier voor tijd met 0-4 voorstonden, dat het uiteindelijk in de laatste minuten nog 2-4 werd, ontstond door slordigheden die ontstaan bij een 0-4 stand, echter waren deze goals nog alleen voor de statistiek van belang.                                                  

  We sluiten deze competitie af met weer een 2de plek, nu achter Viod. Het blijkt dat er ook een aantal nummers 2 promoveren naar de divisie, het is dus afwachten waar we worden ingedeeld in de voorjaarcompetitie.

  Dat het talent van O17-1 niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel, verschillende spelers hebben wedstrijden gespeeld bij de O23 en een aantal hebben reeds hun debuut gemaakt in het eerste team van ZZC’20 en er is nog een speler actief in het Future traject van de KNVB voor jongens onder de 16. Zoals het er nu uitziet hoeft ZZC’20 zich voorlopig nog geen zorgen te maken, talent genoeg in aanwas.  

  Tevens danken wij Peter Onstenk en Ninke Sloot voor de sponsoring van de poloshirts. Met deze polo’s, voorzien van de namen van hun bedrijven, lopen onze boys voor en na de wedstrijd er keurig gekleed bij en zijn ze een uithangbord voor ZZC’20.