• Kledingdonatie Kom Over en Help

    Het afgelopen seizoen was ons doel als kledingcommissie niet alleen om iedereen in een gloednieuw ZZC’20 tenue te krijgen, ook wilden we ervoor zorgen dat de oude kleding een mooie bestemming zou krijgen. En dat is gelukt! 

    Zoals al eerder vermeld is de jeugd kleding opgehaald door Mario Holkenborg. Hij verzamelt kleding om vervolgens naar Gambia te brengen en daar te verdelen onder de lokale bevolking. Twee weken geleden is ook de rest van de kleding opgehaald, denk hierbij aan trainingspakken, coachjassen, tenues, voetbalsokken, voetbaltassen etc. We hebben dit allemaal kunnen doneren aan stichting ‘Kom over en Help’.

    Met gedoneerde kleding ondersteunt deze stichting diverse projecten in Oost-Europa. Met de opbrengst van een volle kledingcontainer kunnen tien kinderen een jaar lang naar een dagopvangcentrum. Of kan een ondernemer een lening krijgen om een klein (agrarisch) bedrijfje te starten. Ook krijgt hij of zij ondersteuning bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Zo draagt onze kledingdonatie dus heel concreet bij aan het helpen van mensen in kwetsbare omstandigheden! 

    De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en geschikt gemaakt voor wereldwijde export. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven, kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. Dit is belangrijk voor het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. (https://www.komoverenhelp.nl/kleding/

    Een mooie bestemming voor onze oude kleding dus!