• Marjo Evers als vrijwilliger van het jaar gemeente Bronckhorst te gast bij Radio Ideaal

  Zaterdag 13 januari j.l. was Marjo te gast bij Radio Ideaal in het programma FOCUS. Dit programma wordt gepresenteerd door haar man Gerrie Evers. Het interview ging over haar werkzaamheden als vrijwilliger bij ZZC'20. Onderstaande tekst is gepubliceerd in de Gelderlander nav een gesprek met onze voorzitter Yvonne Regelink.

  Vele, vele uren per week besteedt Marjo Evers aan ZCC ‘20. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Zelhemse is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in Bronckhorst. ,,Vrijwilligers zoals Marjo zijn als een speld in een hooiberg te vinden”, zegt Yvonne Regelink van de voetbalclub. ,,Ze steekt al heel veel jaar heel veel tijd in onze vereniging, ze is heel belangrijk voor ons.”

  Evers runt het wedstrijdsecretariaat van fusieclub ZCC ‘20 die bijna 1000 leden telt. Ze zorgt er wekelijks voor dat alle wedstrijden en trainingen goed zijn ingepland en staat in contact met trainers en andere clubs. Elke zaterdagochtend is ze om half acht al paraat om de jeugdteams te ontvangen en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt.

  ,Ze is op zaterdag ons manusje van alles”, zegt Regelink. ,,Ze huppelt de hele ochtend rond bij de vereniging om alles in goede banen te leiden. Ze leidt het wedstrijdsecretariaat op onnavolgbare wijze. Haar computer staat altijd aan. Ze is altijd wel iets aan het uitzoeken of aan het regelen.”

  Iedereen kent haar bij de club. ,,Ze is verweven met de vereniging”, zegt Regelink. ,,Iedereen klopt ook bij haar aan.” En dat is zelden tevergeefs. ,,Je kunt altijd bij haar terecht. Als je haar een berichtje stuurt, antwoordt ze heel snel. Als ik haar iets stuur, zet ik er weleens bij: ‘laat maar iets horen als je in de gelegenheid bent’, maar dan heb ik toch altijd heel snel bericht terug. Dan zegt ze: ‘Dan is het uit mijn hoofd.’”

  Enorm bescheiden
  De ‘topvrijwilliger’ voetbalt zelf overigens niet. Ze is jaren geleden in het wereldje verzeild geraakt door haar zoon, die bij Zelos speelde. Eerst was ze begeleider van zíjn team, later is ze andere dingen gaan doen binnen de club. Ook na de fusie met vv Zelhem in 2020 is ze actief gebleven bij de nieuwe vereniging.

  Evers werd woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Hengelo in het zonnetje gezet. Regelink keek er met trots naar. ,,Marjo is enorm bescheiden en ik zag dat ze in het begin niet op haar gemak was.

  Op het podium zei ze ook: ‘Ik word hier naar voren geschoven als vrijwilliger van het jaar, maar het is eigenlijk voor alle vrijwilligers van ZZC’20. Dat vond ik heel mooi gezegd.’”

  Marjo ontving naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. Op de vraag wat ze daar mee gaat doen was het antwoord: Ik zoek hier nog een goede bestemming voor binnen ZZC'20!

  Je kunt het interview terug luisteren via: https://rtvideaal.nl/ideaal-gemist/