• Seizoen aftrap JO17-1

  Seizoens aftrap J017-1

  Met 15 enthousiaste boys zijn we van start gegaan in deze komende jaargang.

  Een jonge, zeer talentvolle groep met 11 jongens die in principe eerstejaars zijn, en 4 jongens die al een jaartje ouder zijn. En nu is het aan onze nieuwe toptrainer Marco de Vries en zijn assistent Diederik Wiltink om het hier goede voetballende ploeg van te smeden, en we mogen al voorzichtig concluderen dat de eerste tekenen goed zijn. De trainingen worden zeer serieus benaderd door de boys, goede opkomst, en de vonken vliegen er vanaf.

  Getuige ook de eerste oefenwedstrijd, welke we hadden afgesproken in en tegen Winterswijk, de ploeg die een klasse hoger dan onze boys gaan spelen. Vooraf was er afgesproken dat we 3x een half uur zouden spelen, omdat Winterswijk nog een heel grote groep had( 34 spelers), waaruit nog verder geselecteerd moest worden. Terwijl ZZC 15 spelers beschikbaar had.

  Het eerste half uur, speelden onze boys Winterwijk compleet van de mat, hoog tempo en veel druk op de bal, resulteerde dat er na een half uur 0-4 tussenstand op het bord stond. En dat was nog een magere afspiegeling van de wedstrijd. Na een korte pauze van 5 minuten, werd de 2de helft ingezet, Winterswijk met een compleet nieuwe team, deze helft ging het beter tegen elkaar op, en met een stand van 2-4 beginnen we aan de laatste deel van deze wedstrijd.

  Maar de energie begon een beetje weg te vloeien bij onze boys, terwijl Winterwijk met de sterkte opstelling speelde, werd het uit eindelijk nog 6-4, met 3 doelpunten in de laatste 5 minuten. Waaronder een cadeautje van de scheidsrechter, welke een spontane penalty gaf.   

  Conclusie is toch wel dat deze boys tot veel in staat zijn, en het heel veel tegenstanders het heel moeilijk kunnen maken.

  Onze voorbereiding kreeg een vervolg met het Fimax toernooi bij Viod, op Zondag 27 augustus. Een sterk bezet toernooi met 2 ploegen welke ook in onze competitie spelen, een hoofdklasser uit een andere regio, en een ploeg uit de Meern welke op divisie niveau spelen.                                                         

  Eerste wedstrijd tegen het thuisteam en competitiegenoot Viod, na een wat weifelend begin, namen we het initiatief over en wonnen deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 2-0. 2de wedstrijd was tegen de Meern, de gedoodverfde toernooi winnaar, want deze ploeg speelt op divisie niveau. Wedstrijd ging gelijk op, met over en weer flinke kansen, en ondanks verschillende opstootjes met deze heetgebakerde ploeg, bleef het uiteindelijk 0-0.

  3de Wedstrijd was tegen Jonge Kracht uit Huissen, ook een hoofdklasser maar uit een andere competitie, deze wedstrijd werd met speels gemak gewonnen met 2-0.

  Doordat Viod verrassend van de Meern gewonnen had, hadden onze boys aan een gelijkspel genoeg om de toernooiwinst naar zich toe te trekken, onze tegenstander was de laatste wedstrijd VVG uit Gaanderen, ook een competitiegenoot. Het lukte de boys echter niet om het niveau van de eerste wedstrijden te benaderen. Ruimtes werden te groot en te weinig druk op de bal waardoor VVG eenvoudig op de been bleef, sterker nog, VVG kwam via het enige schot op doel zelfs op voorsprong.

  De laatste 10 minuten van deze wedstrijd werd alles op alles gezet om de zeer verdiende gelijkmaker te forceren, en vlak voor tijd scoorden de boys uit een corner de verdiende 1-1, daarmee was de toernooiwinst een feit.

  Nu zegt dit resultaat natuurlijk nog niet alles, maar we zien de bekercompetitie welke op 2 September van start gaat, met vertrouwen tegemoet.