• Bijgaand een update van het trainingsschema (versie 3.1). De (wedstrijd)velden 2 en 6 mogen niet meer worden gebruikt om op te trainen. We kunnen vanaf heden alleen maar de trainingsvelden 4, 5, 7, 9 en de keepershoek (laatste is op de Pluimerskamp) gebruiken.
  Dit betekend bij een aantal situaties inschikken op het trainingsveld en voor enkele teams (JO 13-1, JO 19-1, 45+) betekend dit een โ€œverhuizingโ€ naar het andere sportcomplex.

  Het zal ook niemand zijn ontgaan dat de afgelopen tijd regelmatig trainingen en wedstrijden zijn afgelast. Dit had te maken dat we op dat moment ook nog voor trainingen gebruik maakten van wedstrijdvelden. De afgelopen maanden is er extreem veel regen gevallen (oktober was de natste maand sinds 1960). Daardoor is de grond helemaal verzadigd met water en zakt het water dus slecht weg. Omdat de belasting op onze velden erg hoog is worden ze snel kapot getrapt. Omdat we met dit weer geen herstel werkzaamheden kunnen uitvoeren zal dit dus alleen maar slechter worden indien we met nat weer en/of natte ondergrond blijven trainen. Omdat we ook  al vanaf vroeg in het seizoen veld 8 moesten missen vanwege de slechte toestand en daardoor ontstane blessures zijn we ook gaan trainen op velden waar wedstrijden moeten worden gespeeld. Helaas zal het gras ook niet meer herstellen (onder 8 graden groeit gras niet meer) deze winter, dus zullen we de gevolgen van wat we nu doen ook in het voorjaar nog merken.

  Aangezien het voorlopig nog nat zal blijven en we wel willen trainen zullen we moeten accepteren dat een aantal velden zullen veranderen in een veld zonder gras. De wedstrijdvelden zullen we  proberen in redelijke conditie te houden. Met het nieuwe trainingsschema wordt alleen nog maar op trainingsvelden getraind en kunnen we alle trainingen door laten gaan.
  Nu we alleen nog maar trainen op trainingsvelden (veld 7 wordt nu ook alleen maar een trainingsveld) zal in principe er geen trainingen meer door de consuls worden afgelast. Ook bij regen kan/mag er worden doorgetraind en accepteren we dat de trainingsvelden dan schade oplopen. De wedstrijdvelden (1, 2, 3,  6 en 8) worden daarmee gespaard waarmee we afgelastingen zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Het is dan ook nadrukkelijk niet toegestaan te trainen op รฉรฉn van de wedstrijdvelden.

  Veld 8, het veld wat er al tijdje uit lag i.v.m. slechte conditie, wordt binnenkort weer gebruikt als wedstrijdveld. Dit veld is redelijk opgeknapt. Voor de jeugdwedstrijden achten de consuls dat dit veld weer speelklaar is. Maar we gaan het dus niet (meer) gebruiken voor trainingen.

  Bekijk het schema