• Vliegende start voor ZZC’20 dames 30+

  Op vrijdag 25 september hebben de ZZC’20 dames 30+ haar eerste speelavond in de najaarscompetitie, daarbij werd er gelijk gebruik gemaakt van Sportpark De Pluimerskamp. Het was jammer dat dit samen viel met de ALV, dit was niet alleen voor ons team zo, ook voor de heren 35+. Gelukkig hebben we de nieuwsbrief nog om te horen wat er behandeld is 😉

  Het is goed om even uit te leggen wat de vrijdagavond competitie inhoudt. Er wordt een najaars- en een voorjaarscompetitie gespeeld, die bestaat uit 5 speelrondes. Dit komt neer op eens per 3 weken een vrijdagavond lekker voetballen met je teamgenoten. Er wordt gespeeld over een half speelveld, over dwars, op een pupillenveld en met kleine goals. Omdat het veld kleiner is, wordt er 7 tegen 7 gespeeld, één van die spelers is een keeper, waarmee nog 6 veldspelers overblijven. Natuurlijk wordt de wedstrijd begeleid door een scheidsrechter en er is geen buitenspel, verder worden alle spelregels van het reguliere voetbal gehanteerd, alleen slidings zijn niet toegestaan. In de competitie zitten 5 teams, waardoor er 4 wedstrijden van 20 minuten speelt worden, met een kleine pauze tussendoor om weer even op adem te komen. We zijn per slot van rekening 30+. Ook worden de uitslagen bijgehouden op de app voetbal.nl. Vind je het leuk om ons te volgen, kies er dan voor om de dames 30+ als favoriet te definiëren.

  Zoals gezegd, we speelden vrijdagavond 25 september onze eerste competitieronde op De Pluimerskamp. Helaas moest tegenstander Wolfersveen zich eerder deze week afmelden in verband met Corona besmetting binnen de vereniging waardoor er nog 3 tegenstanders overbleven. De aftrap van de eerste wedstrijd was om 20:00u en ZZC’20 nam het op tegen HC’03. De keepster van HC’03 moest binnen 2 minuten al de bal achter zich vandaan halen na een doelpunt van ZZC’20. Ook debutant Diana, ze had al lekker meegetraind, kreeg een bal lekker aangespeeld en passeerde de keepster van HC’03, wat een heerlijk debuut.
  Uiteindelijk moest de keepster van HC’03 nog 8 keer grabbelen en met een uitslag van 10-0, kunnen we spreken van een vliegende start. Zo’n monster uitslag is voor ons ook uniek, gemiddeld iedere 2 minuten een goal.

  Na een kleine adempauze begonnen we aan de tweede wedstrijd, deze speelden we tegen SV Basteom, een tegenstander die we in eerdere competities ook tegen gekomen. Een fijne tegenstander om tegen te spelen, altijd sportief en fair play, daar houden we van, want zo zijn we zelf ook. Na een aanval van ZZC’20 waarbij Annelie vrij werd gezet en uiteindelijk de keepster kon passeren. Dit lukte nog 3 keer met prachtige aanvallen, het effect van de training van Ben, dat positiespel, tikken en vrijlopen, werd duidelijk. We kregen ook de ruimte van SV Basteom om dit spel te spelen. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door ZZC’20.

  Na nog wat tactische aanwijzingen volgde alweer de laatste wedstrijd van deze avond. Voor ons een nieuwe tegenstander, SC Oeken uit Brummen. Voor Oeken was het de eerste keer dat zij meededen aan een vrijdagavond competitieronde. De vrijdagavond is een steeds populairder wordende voetbalavond voor veel oud-spelers en speelsters. Ook hier konden wij snel onze voetbalkwaliteit laten zien en wisten we de doelvrouw te passeren. Ook het positiespel en het loopvermogen zorgde voor mooie aanvallen en passeren. Uit een corner van Diana van D. die twee keer over de achterlijn weggewerkt werd, wist Patricia de derde corner een doelpunt te scoren. Ook een prachtig afstandsschot van Ilse belande achter de keepster. Oeken kreeg uiteindelijk 5 doelpunten te verwerken.

  We kijken terug op een fijne voetbalavond die onder prachtige publieke belangstelling afwerkt werd, een vliegende start voor een groep enthousiaste meiden! Een dankjewel aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt en ons geholpen hebben deze avond. We starten met een heerlijk begin van het weekend, maar dat is nog niet alles, we trainen ook één keer per week op woensdagavond van 20:00 tot 21:15 uur onder begeleiding van trainer Ben Peppelman op Sportpark De Pol. Lijkt het je leuk om mee te doen, dat kan altijd! Stuur dan even een mailtje naar beheer@zzc20.nl en wij vangen je op. Gewoon komen mag ook!

  Groeten,
  ZZC’20 Dames 30+