• Eibergen 3 - ZZC'20 zaterdag 3
  0-1 Roel (assist Tom)
  1-1
  1-2 Beeftink (assist Maarten)

  Met een toename in het aantal coronabesmettingen en steeds meer veiligheidsregio’s die de teugels strakker aantrekken, blijft het per week afwachten of we mogen blijven voetballen. Gelukkig blijft het in onze regio, tot nu toe dan, nog beperkt qua besmettingen. Het opdoen van een mondkapje in de auto blijft nog steeds een vreemd iets en hopelijk is dat snel verleden tijd.

  Enfin, we gaan praten over voetbal. Eibergen uit om 15.30. Omdat ons elftal een vergrijzing voorkomt in de Achterhoek door ook in bed veelvuldig actief te zijn, betekent dat op een dag als vandaag dat we wel de nodige spelers missen vanwege papadag/gezinsdag/etcdag. Gelukkig kregen we wat jeugdige versterking (dank mannen) en konden we met 14 man op pad. De opstelling was als volgt: HJ, Biggie, Roel, Vos, Dirkjan, Tom, Thom, Maarten, Luimes, Bjorn en Beeftink. Wissels: Nip, Alwin en Coen.
  Henkjan kwam er in de kleedkamer achter dat hij zijn handschoenen was vergeten. Of ze lagen nog in de auto of op de Pluimerskamp of thuis. Henkjan moest dus op zoek naar keepershandschoenen bij Eibergen. Geen idee waar hij ze vandaan had getoverd, maar hij vond een setje ergens. De dag erna moest hij concluderen dat hij ze vorige week zaterdag al kwijt was geraakt. Je kan dus wel stellen dat hij met aandacht zijn sporttas inpakt.
  Het elftal van Eibergen zag er wel wat anders uit dan twee jaar geleden, toen we ook tegen dit elftal moesten aantreden en het in 4-4 eindigde. De vlotte vleugelspelers waren er niet meer of zijn wat kilo’s aangekomen. Zoals een speler van Eibergen het mooi zei over een van zijn teamgenoten waarvan de vrouw zwanger is: ‘ze zijn samen zwanger’. Een mooie reden om wat meer te genieten van het leven denk ik.

  Dan de wedstrijd. We mochten op het hoofdveld spelen. We waren ook de enige en het laatste team wat die dag moest spelen. Maar deze dag ook dé koploper van onze klasse.
  De eerste helft was niet veel soeps. De juiste eindpass ontbrak, door foute keuzes aan de bal of een slappe inspeelpass. Beide teams strafte de fouten ook niet af, waardoor het spel zo op en neer kon blijven golven zonder echt grote kansen. Eibergen had één schot op goal de eerste helft en ZZC twee één-op-één kansen die onbenut bleven.
  In de rust was onze trainer veranderd in een soort van Johan Cruijff adept. ‘Het team dat scoort gaat winnen vandaag’ gooide hij er zomaar uit. Of deze was nog mooier: ‘als beide teams niet scoren dan spelen we gelijk’. Dit motiveerde ons uiteraard tot het bot om er in de tweede helft wel wat van te maken.

  De tweede helft was het niveau al iets hoger van de kant van ZZC en creëerde we meerdere één-op-één kansen. Zo hadden Bjorn, Coen, Tom en Beeftink mogelijkheden om te scoren. Nadat de aanvallers meermaals faalde besloot Roel om maar eens mee te gaan naar voren. Tom gooide de bal de linkerhoek in waar Roel liep. In plaats van voor te geven vanaf de achterlijn schoot hij opeens op hok en wist hij de keeper te verschalken: 0-1.
  Heel lang konden wij er niet van genieten. Een lange bal viel tussen alle verdedigers van ZZC en de linksvoor van Eibergen in. Hoe de bal er nou uiteindelijk in ging weet ik niet, maar in de kluts tussen Dirkjan, Vos en de linksvoor wist de linksvoor de bal erin te prutsen.
  De uitspraak van Cruijff werd uiteindelijk wel waarheid, want ZZC kwam wederom op voorsprong. Maarten gaf de bal diep op Beef en hij wist de bal met buitenkant rechts langs de keeper te schieten: 1-2. ZZC kreeg wat meer de touwtjes in handen. Vos had zijn man goed onder controle, Tom domineerde op het middenveld en Thom rende deze middag zo hard dat hij twee paar schoenen nodig had om de wedstrijd vol te kunnen maken. ZZC had zo nog wel zijn aanvallen, maar op zekerheid spelen zat er niet altijd in. Alwin toog een keer mee naar voren terwijl zijn eigen man bleef hangen. Ik legde hem de situatie uit waarop de aanvoerder van Eibergen zei: ‘maar hij heeft wel gelijk’. Een ongekend fijn gevoel dat ik bij thuiskomst meteen aan de vrouw heb verteld.
  Op het laatste moment maakte de scheidsrechter, die een prima pot floot, het nog even spannend. Een corner van Eibergen hield Henkjan met wat hulp van de lat uit zijn goal. De scheidsrechter floot voor een goal. Maar al snel besefte hij dat hij een fout maakte en dat de bal nooit over de lijn kon zijn geweest. Hij herstelde dit netjes en zo pakte ZZC ook in de 2e wedstrijd 3 punten.

  Volgende week komt Sportclub Rekken op bezoek. Hopelijk zijn alle pappa’s er dan weer bij. We spelen om 12.00 thuis.