• Zaterdag 3 wint van jonge honden Concordia

  Een fenomeen wat vaker besproken is de afgelopen maanden is de opkomst van zaterdagteams van zondagclubs. Zo kom je nog eens tegen andere tegenstanders te voetballen, maar vooral de leeftijd is onderwerp van gesprek. Waar je voorheen vaak een mooie mix had van verschillende leeftijden beschikken deze elftallen over spelers die allemaal rond de eeuwwisseling zijn geboren. Bij ons zitten sommige spelers eerder richting de jaren van de tweede wereld oorlog dan het jaar 2000, hetgeen zorgt voor enige irritatie als een jonge hond de plaggen weer uit het veld rent. Het loopwerk zal dan op een andere manier gecompenseerd moeten worden, maar hoe dat is soms nog zoekende.

  De opstelling tegen Concordia is: HJ, Vos, Roel, DJ, Hennie, Menno, Coen, Bert, Siemen, Beef en Kalf. Wissels: Barink, Rob, Wisse, Luimes en Harm.
  Een ruim bezette bank met volop wisselmogelijkheden. Zo viel Vos na 5 minuten al uit en kon Wisse al snel opdraven waardoor dit goed werd benut.

  Nadat de scheidsrechter voor het begin floot was het Concordia die het spel maakte en vooral door de as van het veld kon opstomen. ZZC had daar niet altijd een antwoord op waardoor er hier en daar toch wat onrust ontstond. Gelukkig hanteerde ze vooral de lange bal en als je tegenstander met de kont op de zestien hangt dan heeft dat niet veel zin. ZZC kwam er vooral in de tegenstoot soms snel uit en had zo zijn kansen. Toch was het een verdediger die moest scoren; DJ. Na een subtiele stift van Coen na een afgeslagen corner ging de bal over de defensie heen kon DJ afronden. Er werd nog gevlagd voor buitenspel, maar de ervaren leidsman zag al snel dat dit niet zo was.

  Hedendaags hebben we veel doellijntechnologieën maar nog niet bij ZZC. Wel veel TVs in de kantine. Dit zorgde voor enige frustratie bij Concordia, want die meende gescoord te hebben middels een kopbal en dat de bal daarna over de lijn was gestuiterd, echter was hier geen onomstotelijk bewijs van. Mede doordat HJ de bal uit de goal ronselde met een katachtige redding waardoor de leidsman niet kon waarneem of de bal helemaal over de lijn was.

  Ruststand 1-0 voor ZZC’20, net zoals vorige week werd er gerust met een voorsprong en dan zou het toch lekker zijn als de voorsprong ditmaal wel over de streep werd getrokken.

  Het begin in de 2e helft was goed. De verdediging van Concordia was bij lange ballen niet zo attent als die van ZZC waardoor we gevaarlijk konden worden hiermee. Een lange uittrap van HJ vloog over de verdediging waarna Kalf zijn lichaam en snelheid goed gebruikte om de 2-0 te maken. Een ietwat rare nieuwe regel volgde na de wedstrijd want HJ besloot om 2 kannetjes in te doen vanwege zijn assist. Mogelijk vanwege het feit dat dit bijna nooit voorkomt als keeper zijnde. Anderzijds vind ik het wel een mooie gedachtegang dat wie voortaan een assist geeft 2 kannetjes in doet, het zal gewaardeerd worden door het elftal daar ben ik van overtuigd!

  Na de 2-0 viel al snel de 3-0 door de linksbenige aanvaller Beef. Na de afgelopen maanden veel met rechts geschoten te hebben werd vandaag duidelijk dat hij toch links is. Kalf deed het voorwerk waarna de bal met wat geluk bij Beef kwam die met zijn linkervoet de bal in het netje legde; 3-0.

  Concordia werd in de 2e helft bijna niet meer gevaarlijk. Een afstandsschotje zo nu en dan en dat was het wel. Hennie had de snelle rechtsbuiten goed in de smiezen en de rest zette zichzelf goed neer waardoor het wachten tot het eindsignaal was. ZZC bevond zich in een ‘gespreijd’ bedje.
  Even werd het nog spannend toen Roel de 3-1 op het scorebord zette. Nadat werd toegegeven dat een bal wel een corner was door HJ, vloog de cornerbal over 3 medespelers heen en viel die pardoes op de voet van Roel die dit ook signaleerde en daar bleef het ook bij. De bal rolde er zo in.

  Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was het redden van een egel. Deze bevond zich op het veld en er moest iemand gezocht worden die om wist te gaan met het subtiel verwijderen van het dier. Helaas was Thom er niet want hij wist hier wel raad mee op zijn subtiele wijze. Gelukkig was daar wel Coen die met zijn ruwe klauwen het beest oppakte en verwijderde van het veld.

  De scheidsrechter floot af en zo kon ZZC’20 weer eens 3 punten bijschrijven. Dit zag ook een van de organisatoren van de Wollartoto met zijn pitbull. Na tientallen mails, Snapchats en weet ik veel wat zal ikzelf er ook een herinnering aan toevoegen: vandaag is de laatste dag dat je de totoformulieren kan inleveren.
  Het winnen van deze Wollartoto is alleen voor de grote kenners weggelegd die zich de afgelopen jaren verdiept hebben in de selecties en weten waar de kansen liggen. Het zal weer spannend worden wie dit jaar de winnaar wordt. Zo, hopelijk is er nu wat korting op het inschrijfgeld geregeld.

  Volgend weekend zijn we vrij en daarna wacht de thuiswedstrijd tegen DZC’68 5 om 13.00, tot dan.