• ZZC JO15-1 wint periode 2 in de eerste klasse ongeslagen!!

  Dit jaar wordt voor het eerst het jeugd voetbal in 3 periodes opgedeeld.

  Het start in September met een verlengde beker competitie, daarna vanaf eind oktober een korte competitie tot aan de winterstop, en daarna een lange voorjaarscompetitie.

  Het doel hiervan is om elk team zoveel als mogelijk op het juiste niveau te laten voetballen. Een voorzichtige conclusie hiervan is dat het hier en daar nog wel wat schuurt.

  Zoals wellicht bekend speelt de JO15-1 ook nog mee in de Achterhoek cup, waarvan de wedstrijden woensdagavonden wordt afgewerkt.

  Veel wedstrijden dus, alleen jammer dat we elke keer tegen dezelfde tegenstanders komen te spelen. We speelden namelijk de wedstrijden in de Achterhoek cup tegen exact de zelfde tegenstanders welke we in de verlengde bekercompetitie ook al hadden getroffen. Zo kon het dus zijn dat we op woensdag tegen Concordia Wehl speelden, en 3 dagen later nog een keer. Kan toeval zijn of wellicht een foutje van de organisatie, en we hoopten dat we in periode 2 een nieuwe competitie indeling zouden krijgen. Echter is de creativiteit bij de KNVB ver te zoeken, want we spelen in periode 2 tegen exact de zelfde ploegen als periode 1, alleen is de competitie aangevuld met 3 ploegen uit andere competities.

  Zo hebben we na de zomerstop dus al 3x tegen Gendringen gespeeld, 2x tegen VVG, en al 4x tegen Concordia, want die hadden we op het Toernooi bij Viod ook al ontmoet. Er zijn dus nog wel wat verbeterpunten bij het 3 fasen voetbal in combinatie met de Achterhoek cup.

  Hoe hebben onze boys dit eerste half jaar dan doorstaan? Qua Achterhoek cup kunnen we kort zijn, 9 punten uit 3 wedstrijden, doelsaldo van +13. Dus glansrijk door naar de volgende ronde. We spelen in Maart 2023 tegen FC Bergh, die we in de competitie ook al 2 keer hebben gezien.

  Ook periode 1 verliep redelijk, 3 wedstrijden werden er gewonnen, 2 wedstrijden gingen verloren. Wat resulteerde in een 2de plek achter Fc Dinxperlo.

  Dan Periode 2, met zoals gezegd 3 nieuwe tegenstanders, want de andere tegenstanders kenden we al uit de eerst periode. Eerste wedstrijd tegen Gendringen, de derde keer in 2 maanden onze tegenstander. Ook deze derde keer werd er overtuigend gewonnen. Tweede wedstrijd was tegen de meiden onder de 16 van MVVA. Dit team had zich uit de hoofdklasse laten terug zakken naar de eerste klasse, want de hoofdklasse was toch iets te hoog gegrepen, en nu probeerden ze het in de eerste klasse. En we moeten toegeven onze mannen hadden er de handen vol aan, met pijn en moeite werd er met 2-3 gewonnen.

  Derde tegenstander was Varsseveld, gepromoveerd uit de 2de klasse. In deze klasse hadden ze alles met grote cijfers gewonnen, inderdaad een goed ploeg waar we met de grootste moeite een gelijkspel uit het vuur sleepten, door een penalty in de laatste minuut.                                                   

  De volgende wedstrijden tegen DZC en Dinxperlo werden betrekkelijk eenvoudig gewonnen. Waardoor we één wedstrijd voor het einde van de deze competitie de beslissing al konden forceren, door de wedstrijd tegen FC Bergh thuis op de Pol te winnen. Wedstrijd werd geconcentreerd benaderd, en was na een kwartier al beslist, toen er al veilige 3-0 op het score bord stond. Rustig uit voetballen dus en het kampioenschap in deze periode was een feit.                             

  De laatste wedstrijd tegen, en ja, daar zijn ze weer Concordia Wehl, ging dus feitelijk nergens meer om, en dat was de eerste helft duidelijk te zien. Een zeer slechte eerste helft, op een dito hobbelig en bevroren veld, gingen we met een 1-0 achterstand de rust in. Na een paar omzettingen in de rust ging we de tweede helft in, want we wilden toch deze competitie ongeslagen afsluiten. Na een vrij snelle gelijkmaker, kregen we in de slotfase wederom een (terechte) penalty, welke onberispelijk werd binnen geschoten.

  Ongeslagen kampioen dus in de deze 2de competitieronde in de eerste klasse, op naar de hoofdklasse zou je zeggen, maar met de grillen van de KNVB weet je het nooit. Een compliment aan de boys, een goede opkomst op de trainingsavonden heeft de basis gelegd voor een succesvol eerste half jaar, en natuurlijk niet te vergeten de plaatsing voor het eind toernooi voor NK voor onder 15 teams in Alkmaar in Juni 2023.