• ZZC’20 JO11-1 regiokampioen categorie II en geplaatst voor het NK!!

  Op zaterdag 25 februari werd het districtskampioenschap elite voor JO11 teams gehouden in Huissen, waar Jonge Kracht gastheer was. Na een lange dag met  poulewedstrijden en kruisfinales mag ZZC’20 JO11-1 zich, net als vorig jaar, regiokampioen categorie II noemen. In totaal waren er die dag 4 tickets voor het NK te verdienen en één daarvan was voor ZZC’20 JO11-1.

  Op voorhand was het geen gemakkelijk dag want alle tegenstanders spelen in de hoofdklasse. De teams waren dus aan elkaar gewaagd. In de poulefase moest ZZC’20 uitkomen tegen OSC, Quick 1888 en Colombia. In de eerste wedstrijd tegen OSC uit Nijmegen was ZZC’20 de betere ploeg. We waren veel in de aanval en creëerden genoeg kansen, maar we kwamen niet tot scoren. En volgens de oude voetbalwet benutte  OSC vervolgens één van de twee kansen die het kreeg en verloor ZZC’20 het duel met 1-0. Het tweede duel werd gespeeld tegen één van de titelfavorieten: Quick 1888. Het was een mooi gelijk opgaand duel, waarin de gelukkigste heeft gewonnen. In de laatste poulewedstrijd tegen Columbia waren we de bovenliggende partij, die pot werd met 2-3 gewonnen.

  Na de poulewedstrijden werden we ingedeeld in categorie II, waarin slechts één NK-ticket te verdienen was. In de halve finale tegen Arnhemse Boys gingen we weer op zoek naar een goal door druk te zetten op de tegenstanders. Dat lukte redelijk goed, met als resultaat een verdiende 4-2 overwinning.

  Hierna volgde de finale tegen WVF uit Zwolle. Je zag de spanning in de gezichten van de boys en girl maar we probeerden vanuit achteren op te bouwen. Door de spanning werd er soms wat slap en zacht naar elkaar gespeeld. Gelukkig duurde deze spanning maar een aantal minuten en konden we daarna ons normale spelletje spelen, met goed voetbal vanuit achteruit. De mogelijkheden ontstonden en werden benut, het stond al vrij snel 2-0 voor ZZC’20. Deze voorsprong gaven de toppertjes niet meer uit handen en steeds meer zelfvertrouwen was het gevolg. Aan het einde van de lange dag was ‘de tank’ bij iedereen zowat leeg maar bij een eindstand van 3-1 werd er afgefloten en volgde de ontlading. Het felbegeerde NK ticket was binnen!

  Tot slot nog speciale dank aan Jurre Reindsen, die vanuit de JO11-2 met ons heeft meegedaan nadat hij zelf al een wedstrijd had gespeeld met zijn eigen team.

  Op naar het NK op 3 juni in Boxtel!