• ZZC’20 JO11-2 pakt titel in 2e klasse

Na een 2e plaats in de 1e fase, op basis van doelsaldo achter Grol JO11-1, begonnen we eind oktober aan de nieuwe 2e fase. Een nieuwe indeling om je vingers bij af te likken, Grol JO11-1 (al een geduchte tegenstander in de 1e fase), FC Winterwijk JO11-1 (1e fase in de 1e klasse) en FC Trias JO11-1 (1e fase in de Hoofdklasse) zo maar een aantal tegenstanders van formaat waar wij als team het tegen op mogen nemen.

We begonnen de 2e fase met een mooie 1-0 overwinning op FC Winterswijk JO11-1 en na een grote nederlaag bij RKZVC JO11-1 (11-3), hebben we als team bij elkaar gezeten. Spelers, trainers en leiders en hebben we doelstellingen en afspraken bepaald voor de 2e fase. Een aantal van deze doelstelling waren: bij de 1e drie eindigen, met goed voetbal en altijd meer dan 100% inzet. Eerlijk is eerlijk daarna kwam de ZZC’20 JO11-2 trein weer op gang. Uiteindelijk wonnen we 4 wedstrijden op rij. Niet altijd voetballende de betere, maar vaak op inzet gewonnen. Omdat concurrent FC Trias de laatste 2 weken punten had verspeeld was sportpark ’t Huitinkveld in Winterswijk op zaterdag 10 december het decor voor de kampioenswedstrijd tussen FC Trias JO11-1 en ZZC’20 JO11-2, dit deden we met een volledig fitte selectie: Lukas “Noppert”, Jesse “Dumfries”, Jurre “van Dijk”, Timme “Ake”, Mik “Blind”, Alexis “Romario”, Dyenzo “Bergwijn”, Joey “Weghorst”, Giel “de Roon”, Niklas “Gakpo” en Tyler “Berghuis”.

Voor aanvang van de wedstrijd had FC Trias 12 punten uit 6 wedstrijden, en ZZC’20 JO11-2 15 punten uit 6 wedstrijden, mooier kan het niet worden. Al snel pakten we een mooie voorsprong door doelpunten van Dyenzo “Bergwijn” en een vrije trap om je vingers bij af te likken (20 meter strak in de kruising) van Jurre “van Dijk” en stond het al snel 0-2. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 1-2 voorsprong. Na de rust was het direct Joey “Weghorst” die zorgde voor de 1-3. Maar na de 1-3 sloeg de kampioenskoorts toe en was het FC Trias die aanzette, en de wedstrijd volledig in handen kreeg. 2-3, 3-3, met nog 5 minuten te spelen. Maar uiteindelijk hebben we het volgehouden en mochten we ons tot kampioen kronen van de 2e klasse.

Nog even complimenten en een bedankje voor onze tegenstander FC Trias, de geweldige accommodatie en atmosfeer, de wedstrijd had alles van een kampioenswedstrijd, maar na afloop ontvangen we felicitaties en was de onderlinge “strijd” snel vergeten.

Het kampioenschap werd gevierd in de kantine van ZZC’20 onder het genot van een lekkere snack. We willen graag alle spelers en ook ouders bedanken voor de mooie wedstrijden in de 2e fase, op naar een nieuwe avontuur in de 1e klasse na de winterstop, met weer nieuwe doelen.