• Zaterdag 8 oktober gaat ZZC’20 op de Pluimerskamp de strijd aan tegen Be Quick Zutphen, de gasten uit Zutphen zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2de klasse. ZZC’20 wil zich revancheren na de nederlaag van vorige week. De omstandigheden zijn goed, heerlijk weertje veel supportjes en wederom 2 pupillen van de week. 

  We starten goed aan de wedstrijd en zijn scherp in de duels, na een minuut of 6 wordt Dion weggestuurd en hij kan zo op de keeper van Be Quick doorlopen, totdat hij door een speler van Be Quick wordt neergehaald net buiten de 16 meter, de scheidsrechter kan niet anders dan hiervoor een rode kaart te geven. Hoe lekker is het dan dat de daaropvolgende vrije trap heerlijk binnengeschoten wordt door Jeroen 1-0. Daarop volgen minuten waarbij Be Quick probeert de organisatie weer op orde te krijgen waarbij ZZC'20 voelt dat er vandaag wat te halen valt en vol op de aanval speelt. In de 14de minuut een corner voor ZZC'20, deze wordt net geraakt door Rick en valt bij de 2de paal voor de voeten van Xavi, hij weet de bal achter de doelman te krijgen waardoor we na een kwartier met 2-0 aan de leiding gaan. Be Quick probeert met 10 man wat terug te doen, maar ZZC'20 speelt vandaag sterk en laat de gasten uit Zutphen niet in de wedstrijd komen. ZZC'20 speelt met vlagen goed voetbal en creëert vele kansen waar er zeker een paar van gescoord hadden mogen worden, Mathijs weet ook nog een mogelijkheid van Be Quick tegen te houden waardoor we met een 2-0 stand gaan rusten.

  De 2de helft is nog maar net afgetrapt of Be Quick ontvangt hun 2de rode kaart, goed doorzetten van Diederik aan de rechterkant eindigt voor de laatste man van Be Quick met een rode kaart omdat hij vol op het bovenbeen van Diederik gaat staan. Be Quick moet hierdoor verder met 9 man en een 2-0 achterstand. Eigenlijk kunnen we kort zijn over de 2de helft, ZZC'20 krijgt veel kansen om de score uit te breiden maar zijn slordig in de afronding. Be Quick blijft met 9 man wel voetballen en blijft hopen op de aansluitings treffer. Lenn Schreurs uit onder 19 maakt zijn debuut in ZZC'20 Zat 1 en doet dit zeer verdienstelijk.  Uiteindelijk weten beide teams niet meer te scoren en blijft het 2-0 voor ZZC’20.

  6 punten uit 3 wedstrijden is het resultaat tegen tegenstanders die vooraf gezien alle 3 voor het kampioenschap gaan strijden. Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij SV Twello, hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en gaan we een mooie wedstrijd zien.

  Opstelling ZZC'20 Zat 1,

  Mathijs Wenneker,

  Diederik Wiltink, Xavi Schieven, Rick Bogchelman, Gijs Looman.

  Jannick Koerhuis (Haiko Scheffer), Jeroen van den Belt (Lenn Schreurs), Silvan Rutten.

  Dion Koole, Justin Polinder ( Jelle Vreeman), Tom Bilderbeek (Erik Roelofsen).